2014. november 7., péntek

Voodoo doll

Sziasztok Kedveseim!
Aki most keveredett hozzám, az nem, de akik jöttek velem az előző blogomról, tudják, hogy imádom a misztikus, fantasztikus dolgokat. Ha nem bánjátok ezeket itt sem mellőzném, szóval íme egy sztori, amelyhez igazából először a rajz született meg (több is a Rajzok pontban), majd csak utána a történet.
A We want 'em - Ikrek hadművelet mellett lesz pár Shorty, hogy úgy mondjam, mint ez. (Tudom, azt inkább emberekre használják, de gondoltam, ide is jó lesz. Valami összefoglaló név kellett ezekre hahaha)
Remélem, elnyeri a tetszéseteket, nagyon várom visszajelzéseteket! :)


Voodoo doll

A nap égetőn tűzött már délelőtt Hawaii egyik aprócska, nyugati városában, Waianae-ban. Az embereknek itt nem sok dolguk akad, mint sütkérezni a napon, vagy mindennapi teendőjüket végezni a turistákkal.
Keenan barnára sült, izmos teste árnyékba burkolózott, miközben oldalra fordítva fejét kilesett a koktail-bárt díszítő pálmalevelek között. Pár pillanatig figyelte Wayne tökéletes testét, amint éppen talán a nap legnagyobb hullámát lovagolja meg sárga deszkájának tetején, amelyen egy szürke voodoo baba hirdetette a Hawaii bajnok nevezetes jelét.
Visszafordult, a lenyűgöző látványtól megfosztva magát, majd kezébe vette a gyertyát, és az utolsó tű végét is alaposan megégette az aprócska baba fejében. Azonnal fellesett Wayne-re, de semmi változást nem látott.
Talán még idő kell neki. - gondolta magában, miközben a babát forgatta.
Lágyan megsimította a fejét, majd egy csókot is nyomott rá, mielőtt lehelyezte volna a pultra. Senkit nem akart Ő bántani, csupán arra gondolt, hogy ezzel az ősi szokással talán magába tudja bolondítani a bajnokot, és viszonzásra lelnek fájdalmas érzelmei. A nap folyamán többször is végigsimította ujjait a baba állán. Ilyenkor mindig halovány mosoly kúszott ajkaira.
Wayne kisodródott a partra, ahol leszúrta deszkáját, majd megindult a bár fele. Ilyenkor még igazán nem voltak sokan a parton, csupán pár hölgy sütkérezett a csokoládébarnaságra epedezve. Ellenben a helyieknek ez természetes volt.
Wayne olajszerű bőre alatt megfeszültek az izmok, miközben Keenan felé haladt, hogy igyon valamit. Száját elhúzta a tenger sós íze miatt, miközben tudtán kívül élvezte Keenan epekedő pillantását.
- Hey, Kee! Dobj meg egy vízzel! - intett kedves mosollyal a srácnak.
- Milyenek a hullámok? - kérdezte Keenan témát keresve, miközben átnyújtotta a palackot.
- Kösz. - ivott bele azonnal hálás pillantással Wayne. - Őszintén? Nem rosszak, de ebben az évszakban nagyobbakat várnék. Még nem elég hűs a tenger, talán jövő héten.
Keenan csupán bólintott, majd figyelte, ahogy Wayne nyakán megfeszülnek az inak és erek, miközben lehúzza az üvegben maradt hideg vizet. Letette a pultra a palackot, amit Keenan azonnal ki is dobott a pult mögött lévő kukába. Wayne tekintetével követte a srác mozdulatait, majd zavartan ráncolta össze a homlokát.
- Helyes kis baba - nyúlt oda, és megbökte a fejét.
Keenan szája tátva maradt.
Ha tudnád, mennyire... - futott át az agyán. Megkönnyebbülten a pultra támaszkodott, amikor Wanye visszafutott a deszkájához, hogy folytassa az edzést. Az Ő tekintetre is a babára terelődött, és kedvesen megcirógatta hasát, Wayne pedig megtorpant egy pillanatra deszkája mellett. Homlokráncolva pillantott vissza a bárra, de csupán a pult felett görnyedő Keenant látta, majd egy vállrántással rohanni kezdett a víz fele. Kiélvezi kedvenc sportját, ha már pár hónap múlva többé nem űzheti - Svájcban nehéz lenne.

2 hónap múlva

Keenan minden reményét abba az átkozott napba vetette, de elbukott. Összeszedte minden bátorságát, és elmondta Wayne-nek, mit érez iránta. A válasz azonban egy hangos kacaj volt, amitől teljesen ledöbbent.
- Bocs Haver, ez nagyon hízelgő, viszont ez nem fog működni. De amúgy jó fej vagy, tényleg - veregette vállba válaszul Wayne.
Képtelen volt egyebet tenni, mint figyelni a tenger felé futó izmos hátat, amely megállt deszkája mellett. Szobor módjára megkeményedett, fejében cikáztak a gondolatok. Mikor rájött, hogy mellkasából kiinduló fájdalom tulajdonképpen szíve ripityára törését jelenti, megrökönyödve görbült be háta. Remegő térdei utolsó erejükkel vitték vissza a bár kör alakú pultja mögé, ahol összerogyott a földön.
Kezei meghatározatlan időközönként ökölbe feszültek, amint próbálta elfojtani a rátörő sírógörcsöt. Olyan régen figyelte Wayne-t, nem létezik, hogy nem kap viszonzást. Még azt a buta voodoo babát is megcsinálta, ami ráadásul Wayne bajnoki jele.
Szerencsétlennek érezte magát, de egyben harag is gyúlt mellkasában. Próbált rájönni, mit rontott el, amiért Wayne nem vonzódik hozzá. Talán alapból a lányokat szereti, és nem az Ő hibája.
Felnyúlt a pultra, és levette az aprócska babát, amelynek Wayne cipőfűzője volt az öve. Mérgesen pillantott a babára, haragudott a bajnokra, és akkor azon tudta csak kitölteni mérgét, hisz élőben képtelen lett volna bántani Őt.
Beljebb nyomta a megszenesedett tűket, amelyeket még a szertartás alatt kellett megégetnie három napon át. Mérges volt, amiért Wayne hitegette, és napi többször is megállt vele beszélgetni. Azt hitte, hat az a nyamvadt baba, de ezek szerint az egész gesztus csak baráti jellegű volt.  
Soha többé nem dőlök be ilyen szarságoknak! Mit is gondoltam? - szidta magát, miközben mérgesen összeszorította a baba törzsét markával.
Szeméből kicsordult egy könnycsepp, majd teljes erejét összeszedve kettétépte a voodoo babát, amely hazug álmokkal hitegette Őt. Egyik kezében a lábak másikban a karok és a fej foszlányai bizsergették különös módon a bőrét, amitől ráncba szaladt a homloka.

Wayne nyögve kapott derekához, miközben homokba szúrt deszkájára támaszkodott. Térdei nem tűntek elégnek, hogy megtartsák súlyát, így a homokra rogyott. Arca fájdalomtól torzult el, kínjában hasára tapasztotta reszkető kezeit.
Látószögét pontok lepték el, az égető fájdalom egyre inkább elhatalmasodott védtelenné vált testén. Oldalra dőlt a homokban, szemeivel maga előtt figyelte a deszkáját, melyen bajnoki jele, a voodoo baba pillantott egyenesen rá. Olyan érzése volt, mintha kinevette volna.
És akkor beugrott neki Keenan gyönyörű mosolya, és hogy hazudnia kellett neki. Mindennél jobban szeretett volna mellette maradni, de szíve ellen szegült, amely úgy tűnik, most felhagyja emiatt a szolgálatot. Nem várhatja el, hogy Kee vele legyen, amikor két hét múlva távozik az országból a világ másik felére - Svájcba.
- Sajnálom - suttogta utoljára, amint eszébe jutott a férfi szemében a fájdalom, amikor el kellett utasítania.
Egy könnycsepp gördült le arcán, így a homok készségesen tapadt bőréhez, miközben lehunyta szemeit. A világ elsötétült, de a gonoszan vigyorgó voodoo baba képe még mindig lelki szemei előtt égett.

Keenan felkapta a fejét a rémült sikítozásra a parton, és nagy nehezen feltolta magát a földről, hogy kilásson. Az emberek mind egy irányba kezdtek rohanni, szemeivel pedig Wayne-t kereste. Megpillantotta deszkája mellett feküdni a földön. Egy férfi éppen akkor ért hozzá, letérdelt mellé, majd rövid ellenőrzés és mentőért való kiabálás után megkezdte az újraélesztést.
Keenan kétségbeesetten pillantott le a kezében tartott babára, amely két darabra szakadt. A szemét könnyek lepték el, miközben remegő ujjaival előkotorta a pult alól a cérnát meg a tűt. Homályos látása és reszkető kezeinek hála sok szúrás nem volt pontos, de sietségétől a baba két másfél perc múlva ismét egyben volt úgy-ahogy; a bélés sok helyen kihullott, a hasa is beesett, és néhány helyen nem is fogta meg a varrás - de egyben volt.
Mellkasához szorította a kis figurát, miközben ideges tekintettel és földbe gyökerező lábbal figyelte a parton végigsuhanó ijedelmet. A mentő szirénázva állt meg a strand parkolójában, de a férfi, aki eddig próbálkozott, már lemondón csóválta a fejét Wayne teste mellett.
Keenan szeméből egy könnycsepp csordult ki, miközben erősebben szorította a babát, mely kétségbeesett összevarrása ezek szerint hasztalan volt. Átkozta magát, amiért hitetlenségének hála meggondolatlanul hozott létre egy ekkora erejű dolgot, és utána rossz kezekben hagyta - a sajátjában. Szörnyetegnek érezte magát, megölte a szerelmét. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése